μενού

oesk logo smallomospondia oesk image

Διεύθ: ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ & ΒΟΥΡΒΑΧΩΝ 11, ΤΚ: 71202 - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Τηλ: 2810 - 220450 Fax : 2810 – 220450 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ: 8660 - HΡΑΚΛΕΙΟ 28 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, η Εσπερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Εμπορικών Κρήτης με θέμα «Χειμερινός Τουρισμός στη Κρήτη». Ομιλητές ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης,

ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κρήτης (εντεταλμένος του υπουργείου Τουρισμού) κ. Αριστείδης Στρατάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων και Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Πελεκανάκης Γιώργος, ο οποίος με μια πολύ ενδιαφέρουσα και εξαιρετική μελέτη, παρουσίασε και ανέλυσε τις προϋποθέσεις και τις προοπτικές υπό τις οποίες μπορεί να αναπτυχθεί ο χειμερινός τουρισμός στην Κρήτη, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση επισημαίνοντας ότι οι συνέργειες αποτελούν το «μυστικό» για την επιτυχία του χειμερινού τουρισμού στη Κρήτη. Κρίσιμη παράμετρος για τον κ. Πελεκανάκη είναι ο φορέας που θα κληθεί να έχει τον συντονιστικό ρόλο στην προσπάθεια για τη λειτουργία του προγράμματος του χειμερινού τουρισμού. Πρόκειται για τον φορέα που θα αναλάβει να φέρει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε επαφή. Ενώσεις ξενοδόχων, Τοπική Αυτοδιοίκηση, επαγγελματικοί φορείς και παράγοντες του τουρισμού, έμποροι, τουριστικοί πράκτορες, θα πρέπει να μπορούν να συνεργαστούν υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα σχεδιασμό που χρειάζεται προσεκτική διαχείριση και συνέπεια όλων των επαγγελματικών κλάδων που θα λάβουν μέρος στην προσπάθεια.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης και κατέθεσαν τις προτάσεις τους οι κκ.:

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Αλιφιεράκης Μανώλης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου κ. Ψαρουδάκης Μανώλης, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Κατσαφράκης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του τουριστικού τμήματος και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Γρηγοράκης Κώστας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Τσακαλάκης Μανώλης, και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Βοργιάς Στέλιος. Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, ξενοδόχοι από όλη την Κρήτη, τουριστικοί πράκτορες, ιδιώτες και επαγγελματίες στον κλάδο της εστίασης, του τουρισμού, του εμπορίου και εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιάννης Καλαϊτζάκης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι θα ζητήσομε «ο χειμερινός τουρισμός να ξεκινήσει πιλοτικά από την Κρήτη» με στόχο η Κρήτη να γίνει «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ» ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. Η επιτυχία του εγχειρήματος προϋποθέτει συνέργειες, κίνητρα και οργάνωση αλλά και ένα φορέα, όπως η Περιφέρεια Κρήτης, που θα συντονίζει τις προσπάθειες. Η δημιουργία μιας «ομπρέλας» κάτω από την οποία θα συντονίζονται δράσεις και ενέργειες, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωση του χειμερινού τουρισμού, ως μια δραστηριότητα που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στον τουρισμό της Κρήτης, αποτελεί το ζητούμενο, αλλά και το «κλειδί» για την επιτυχία της προσπάθειας τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Περιφέρεια στέκεται αρωγός ενώ φιλοδοξεί σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο έτσι ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ο χειμερινός τουρισμός να ξεκινήσει πιλοτικά από την Κρήτη.

Οπως επεσήμαναν οι επαγγελματίες αλλά και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, καθοριστικό για την επιτυχημένη πορεία του χειμερινού τουρισμού, είναι μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα να δοθούν κίνητρα από πλευράς της πολιτείας, είτε αυτό αφορά κίνητρα για τους εργαζόμενους, είτε μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και των ασφαλιστικών εισφορών για τους επαγγελματίες.

Ο κ. Κουμαντάκης Μανώλης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, επεσήμανε ότι η προσπάθεια αυτή βάζει για πρώτη φορά τη Κρήτη στο κάδρο του χειμερινού τουρισμού. Η θέληση αποτελεί το βασικό συστατικό για την επιτυχία της συνολικής προσπάθειας, ωστόσο απαιτούνται προσεκτικά βήματα, συνέργειες και οργάνωση.

Στόχος της ΟΕΣΚ είναι το πρόγραμμα αυτό, να αποτελέσει ένα αναπτυξιακό εργαλείο, προς κάθε κατεύθυνση αναπτυξιακής προοπτικής για το τουριστικό γίγνεσθαι, για όλους.

Ως αρμόδιος φορέας για τον συντονισμό της προσπάθειας είναι η Περιφέρεια Κρήτης, που θα μπορέσει να αναδείξει την προσπάθεια και να τη συντονίσει σε τοπικό επίπεδο. Με στενή και διαρκή συνεργασία με τα Επιμελητήρια, τους τουριστικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, θα στοχεύσομε στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης, ώστε να κινητοποιήσομε οφέλη για όλους και για όλα τα επόμενα χρόνια.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

DSC 0998 oeskDSC 1013 oesk

xeimonatikos tourismos2IMG 4581

Newsletter

Login

Ακολουθηστε μας

Go to top